Újdonságok

Elemek tánca – Egyensúly és Harmónia

Ez a 2014-es napló borítóján lévő kép, amely az én (Hatala Ágnes) Lélekportrém, az Önfejlesztő Naplóra is hangolódva. Mivel maga a Napló is a tapasztalásaimról, felismeréseimről szól, így a lélekportré is összefüggésben van velem és a könyvvel is. Megnéztük, ráérzékeltünk, hogyan adhatna Nektek, kedves olvasóim a legtöbbet a könyv, és ezzel a borítóval fogja leginkább gyógyítani és erősíteni az Önvalótokat. Ez a kép egy hatalmas ajándék Tőlem Neked a mindennapjaidhoz! Segíteni fog az egyensúlyod megteremtésében, hogy harmóniában élhess önmagaddal, és a környezeteddel.

Ha megfigyeled a képet, a 4 elem megnyilvánulását látod: tűz, levegő, föld, víz (sorban: fentről jobbra haladva láthatod). A föld szimbóluma a leginkább e világi női alak, míg a többi egyre éteribb, kitágultabb. Engedd meg a tudatod kiterjedését, hogy be tudd fogadni a gyógyítását. A női alak megjelenése szimbolizálja, hogy a Földön az új energia megnyilvánulásához a női szeretetteli minőségekre van szükségünk: befogadás, elfogadás, áramlás, lágyság, szeretet. A festőnő, Sivák Enikő, csatornázva fest és rajzol, az egyénre hangolódva, az információk befolyásoltsága nélkül. Később, amikor megszületik a kép, kezdjük csak el megfejteni a hatásait.

Középen látható a képben egy X formájú rúna, melynek a jelentése:
Gebo / Geofu, vagyis ajándék, mely a következőket szimbolizálja:
ajándék, felajánlás, kapcsolat, szeretet, szerelem, házasság, partnerkapcsolat, nagylelkűség, váratlan jó szerencse. Fonetikai megfelelője a ’G’ hang. Hozzá kapcsolódó mítoszok, Istenségek: Sigurd & Brünhilda; Aesir és a Vanir szövetsége. Gebo a kapcsolatteremtés rúnája, elsősorban az emberek közti kapcsolatoké. Egészen idáig magányos utazók voltunk. Ez a rúna azokat a helyeket jelenti, ahol a mi utunk kereszteződik másokéval, és lehetővé teszi számunkra, hogy tudatos kapcsolatokat kezdjünk kialakítani. Az így kialakított kapcsolatokat ajándékváltás erősíti meg, és szentesíti. Az esküt vagy szövetséget jelképező ajándékváltás alkalmazása ősi szokás. Amikor egy uraság biztos akart lenni valamelyik alattvalója hűségében, megajándékozta őt, ezáltal lekötelezettjévé tette. A szerelmesek is ajándékot váltanak, leginkább gyűrűt, ami szintén kettejük szövetségét szimbolizálja. Eredetileg csak a férfi adott gyűrűt a házasságban, ennek ugyanaz volt az oka, mint hogy az uraság megajándékozta vazallusát, de manapság általában egyenrangúbb az egyezség.

Amit eddig tapasztaltunk, hogy nagyon intenzíven gyógyítja, rendezi a kapcsolatainkat; mind a szülő-gyermek, mind a baráti, mind pedig a párkapcsolatok szintjén.
– Teljesen másként tudunk kezelni egy eddig manipuláción alapuló kapcsolatot
– Letisztultabbá válik a barátság, és őszintén, szeretettel tudunk figyelni egymásra
– Örömmel tudunk elfogadni és szeretettel tudunk adni
– A szülő-gyermek kapcsolatban oldódik a túl erős kötelék és a függőség
– Új kapcsolatokat hoz
– A férfi -női kapcsolatok is átalakulnak
Az egyensúly és a harmónia megteremtése a legfontosabb az életünkben. Ez másként nem is tud megvalósulni, csak ha a természetre is hangolódunk. Minden ősi szertartás a gyógyító körön keresztül valósult meg, melyben az égtájaknak és az elemeknek a kölcsönhatásait is figyelembe vették.

Megosztom most veletek azt a gyógyító kört, a hozzá tartozó elemekkel, égtájakkal, belső Énünk minőségével, amit a Plejádi Fényküldöttek tanítottak:
– Észak – levegőelem – belső harcos ; Gondolatok, tanulás, tanítás, felelősség, céltudatosság
– Nyugat – víz elem – belső gyermek; Érzelmek, álmaink, lélek, szabadság, spontaneitás, kíváncsiság, játékosság
– Dél – Föld elem – belső tápláló; Biztonság, táplálás, hála, tisztelet
– Kelet – Tűz elem – belső szellem; Fény, kreativitás, inspiráció, egység

Ha létrehozod otthonodban ezt a gyógyító kört, sokat fog segíteni neked az egyensúlyod megteremtésében. Hangolódj rájuk külön-külön, és érezd meg magadban ezeket a részeidet. Hogy viszonyulsz hozzájuk? Mit üzennek Neked? Megéled őket? Összhangban vannak?

— vele: Ágnes Hatala

Még szintén kedvelheted...

2 hozzászólás

 1. Bircsák Tibor says:

  Szia Kedves Enikő!

  Nagyon érdekes amit az elemekről írsz.
  Én is ugyanezt érzem……….azonban ” az elfogadott ” tanítások nem ezt reprezentáljáj……… más minőségeket adnak be Nekünk.
  Vasárnap tartunk a városligetben egy SZER-t ahol a nágy elem oszlopát is megfogjuk jeleníteni… a hármas egység mellett…..és sehogyan nem sikerült összeraknunk míg rá nem találtunk a Te teremtő őselemeidre.
  Aztán elméletben összeállt ….de a képet lerajzolni nem igen tudtuk térben.
  Szeretettel meghívunk ezennel a rendezvényünkre…………… és örömmel vennénk, amennyiben az ott megjelenített energiákat rajzban érzékelhetően elénk tárnád.
  Mint a rendezvény egyikfőszervezője……..szívesen biztosítanék erre lehetőséget.

  Fénnyel és szeretettel :

  Bircsák Tibor

 2. Sivák Enikő says:

  Kedves Tibor,ez egy csodás meglepetés számomra és ezer örömmel elfogadom a megtisztelő lehetőséget.Mindig ÖRÖM számomra amikor hozzájárulhatok valami varázslatos dologhoz,ami mindenkinek hasznára válik és sokakat boldoggá tesz.Véletlenek nincsenek és imádom ,amikor szinte kézzelfogható,hogy a MINDENSÉG SZŐTTESÉNEK RÉSZEI VAGYUNK.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − tizenegy =