Újdonságok

LÉLEKPORTRÉK-kiállitás

Performance a változásról

ELélekportrékgy valamit fontos leszögezni. Senki se számítson szimpla kiállításra, és senki se számítson egy egyszerű színházi darabra. A kettő ötvözete jelenik meg a színpadon öt olyan művész előadásában, akik új művészeti ágat teremtve, szinte észrevétlenül érnek el változást a nézőben. Olyan kortárs produkciót várhatnak a látogatók, amely egyelőre nincs elterjedve a színházak világában. Intuícióból dolgozni ugyanis nem egyenlő az improvizációval. Noha hasonlít hozzá. Az intuíció hordozza a misztikumot, amit kinek-kinek magának kell kifejtenie, dekódolnia. Nincs előre megírt szöveg, dallam és lépés, csak a kiindulópont és a végcél. Hogy a két pont között mi történik?

Mint tudjuk, a legmélyebb művészi élmények az ember komfortzónáján kívül esnek, és az abból való kilépés az önmagunkra ismerés fájdalmával jár. Ha a néző, aki résztvevő is egyben, hajlandó levetkőzni a szokványos kereteit, gondolkodását, garantáltan jó l érzi magát. Képek adják meg az alaphangot és kelnek életre, létrehozva a művet, aminek aktuálisabb témája nem is lehetne, mint a változás. Most, amikor minden lélek belső útja közvetlenül kivetül a nagyvilágra, mutatva annak következő lépési lehetőségeit. A jövőt ugyan homály fedi, de derengeni látszanak sejtelmes útvonalak, amiből még a résztvevő sem tudja mi az övé, merre kell mennie. Egy dolog azonban biztos, a kitaposott út helyett mindig arra megyünk, amely saját lelki fejlődésünket szavatolja, és előre jósolhatóan meghozza lelkünk útján a virágba borulást. A színházi előadásokra jellemző görbe tükör helyett azonban olyan tér tárul elénk, amelyre jó rátekinteni és megnyugtatónak látjuk a változás nem mindig könnyű folyamatát annak minden bizonytalanságával együtt. A cél csak is az lehet, hogy elgondolkodtasson, esetleg továbblendítsen, egy olyan út felé ahol belülről érezzük az életutunk helyességét, annak minden szépségével együtt.
Szereplők:
A színész – Paul Katona
A táncos – Galó Anita
Az énekes – Asharti
A zeneszerző-karmester – Látó Richárd
A képzőművész – Sivák Enikő Asha

Jegyek kaphatók a helyszínen elővételben, valamint a szervezőknél

jegyárak:
I kategória – 6.500 Ft ( tartalmazza a vacsorát)
II kategória -3.000 Ft ( vacsora nélkül

mi a csapat
mi a csapat

Életem egyik álma látszik valóra válni, már évek óta keresem azokat a művészeket, akikkel egy olyan előadást tudunk csinálni, ahol mindenki egy felső vezettetés által tud alkotni, akár egy pillanat alatt. És hogyan hozott mindet össze a nemlétező véletlen, vagy akár sorsnak is nevezhetem?!

Én és Andi -ASHARTI

Több éve már, hogy Fehérholló sámándobolásán ücsörögtem és várakoztam a kezdésre.Majd  valaki megdicsérte a dobomat, hogy milyen szép rajz van rajta…

sámándobom
sámándobom

Erre megszólalt a mellettem ülő hölgy, hogy én vagyok e a Sivák Enikő….én meg mondtam hogy igen.

Az Andi volt az és a rajzról ismert meg, mert miközben egy életfát keresett az interneten a honlapjára, az enyémet találta meg és meg tettszett neki.Aznap akart emailt írni nekem ,hogy megismerkedhessünk, csak nem volt rá ideje….

ASHARTI életfája
ASHARTI életfája

Hát az ÉLET összehozott minket rendesen, és természetesen rajzoltam Neki egy saját életfát, ami azóta is segíti az embereket csodás kisugárzásával.

kiállitás megnyitó -Madách Színház

Barátnők lettünk és Andinak nagyon sok csodás kiállitás megnyitót köszönhetek,  amiket az éneklésével gazdagított és elvarázsolta az embereket.

Andi és én
Andi és énAndi varázsolAndi varázsol

Én és Látó Richárd

Miután megismertem Andit, meghívást kaptam tőle a Rómeó és Júlia  musicalre, amiben szerepelt. Mondanom sem kell nagy örömmel mentem az előadásra. A kiváncsiságom viszont sokkal nagyobb volt bárminél.

Látó Richárd
Látó Richárd

Nos…valami fergeteges volt az előadás…már a kezdés a függöny elött, lélegzetelállitó. Az előadás után alig vártam ,hogy megismerjem a rendezőt…és ő volt az LÁTÓ  RICHÁRD, rendező, zeneszerző, karmester. Rögtön kaptam az alkalmon és meghívtam őt is a soron következő, kecskeméti kiállitásom megnyitójára. Mint kiderült, Andival nagyon szorosan együttműködnek, fantasztikus a zenei harmónia közöttük…pislantásokból is értik egymást. Aztán még több megnyitómon is zenéltek együtt és mindig teljesen elbűvölnek…könnyekig…ÉS EZ MOST IS ÍGY LESZ…gondolom…

Richi rendezői és zenei profizmusa és érzékenysége, teljesen lenyűgöz. nem véletlen, hogy 2014 ben  Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári tagozata kitüntetést kapott!

ricsi2

Én és Poul KatonaPoul

…egyszer csak minden összeér…mint egy puzzle…Andi és Richi nyáron Los Angelesben voltak, ott ismerkedtek meg a Poullal, aki most karácsonyra rokoni látogatásra, Magyarországra érkezett, és nagyon szeretett volna  részt venni egy produkcióban. Mi pedig nagyon örültünk, mert a  zene, az ének és a tánc mellé, amúgy is terveztünk egy szóbeli kifejező erőt. Rettentően vártam az első közös próbát, az első találkozást Poullal…aki egyébként Pali, de mégis számomra,  van benne valami ami más….amit már a fotóiból, és a rajzaimra való reakcióiból éreztem meg. No, …VELE…tényleg megérkezett  az ERŐ ÉS ANNAK MINDENFÉLE ASPEKTUSA. Igazi szines egyéniség. árnyNem véletlenül került a plakátra is egy olyan fotója, amiben az árnyékból tűnik elő…a nem véletlenül alatt , azt értem…hogy ez mind-mind csak akkor derült ki amikor találkoztunk és gyakorlatilag a reklám anyag régen ki volt nyomtatva. Ebben a szellemiségben zajlik majd az előadás is…végérvényesen ,csak a színpadon a PER-PILLANATBAN valósul meg a rajzok által sugallt mondanivaló.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 4 =