KATI tollából

Olyan dolog történt ma amire nem voltam felkészülve. És még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon nehéz szavakba öntenem, hogy mit is érzek most, de talán menni fog. Szárnyalok a boldogságtól, mert Zéti, amin eddig úgy kiborult és dühöngött, most nincs. Szépen megérti, amit mondok neki és szépen el is fogadja, amit eddig nem igazán, vagy szinte sehogy. Egy egyszerű köszönöm nem is elég, hogy átadjam azt az érzést amit érzek. Köszönöm, hogy egy nyugodt és élhetőbb életet adtál Zétinek, és vele együtt nekünk is. Milliószor köszönjük, hogy vagy! Mert egy fantasztikus hölgy vagy! Leírhatatlan tényleg, hogy mi is megy most végbe, és látni a gyereken, hogy örül, hogy boldog és jól érzi magát a bőrében. Millió puszit küldünk!

RÁK

Két autista fiú anyukája vagyok. A nagyobbik fiam Zéti története. Elindultunk a nagyon sötétből, a fénybe. Zéti dühkitörései és hang használata nagyon sok aggodalomra adott okot, hogy mi lesz vele így. Egy fantasztikus hölggyel sok éve tárjuk a kapcsolatot, aki a szellemi szinten profi. Sokáig nem tudott a gyerkőccel zöld ágra vergődni, aztán megtört a jég. Elindult a feladat, amit Zéti közölt, hogy miben segítsünk. Még az elején járunk, de a változás már most is érzékelhető. A makacs, leszaromtablettás gyerekem, most vidám, felismeri az érzelmeket, kevesebb a kitörése. A legjobb, hogy nyugodt és nem feszült mint eddig nyugtatóval sem. Még tényleg az út elején vagyunk, de egy csodás hölgynek köszönhetően, aki Sivák Enikő, a gyerekem kapott egy élhetőbb jövőt és nem a kirekesztést. És mi is kaptunk egy élhetőbb jövőt. Leírhatatlan amit én, mint anya érzek. Szó szerint szárnyalok, még ettől a kicsinek tűnő lépéstől is, mert tudom, hogy jön a többi jó is. Millió köszönet is kevés, hogy egy nem beszélő 13 éves autistával ez megtörténhet, megtörténik .

ÁGI TOLLÁBÓL...

Egyéni foglalkozásokra járok Enikőhöz. Életem mindennapos, önmagammal vívott küzdelmei hozzák azokat a témákat, amelyek a Fény-térben gyógyulni vágynak. Nincsenek elvárások, nincs előre meghatározott haladási irány, minden nyitott, és minden alkalom maga a csoda. Ahogyan a szinte bénult, feszültséggel teli testem suta mozdulatait és a gondolatözönt figyelem a fejemben, felszínre tör a sejtjeimbe rejtett fájdalom. Majd érzem, ahogy elenyészik és feloldódik, a testem a zene hangjaiban és a Fény-térben újraéled, és önfeledt táncba kezd.

FényTérbenTáncoló

BETKA TOLLÁBÓL …

Az én eddigi életem nagyon viharos volt, és boldogtalannak éreztem magambenne…

Enikőt kb. öt éve ismerem. És ahogy vissza emlékszek, hogy ha nem léptem volna be egy számomra sikertelen MLM-be, akkor talán soha nem találkoztunk volna. Az egészségem nem volt valami jó, kezelésre volt szükségem azért látogattam meg. Mikor azzal az ujdonságal jött, hogy valami fantasztikussal találkozott a PreSens-el, én nem tudtam hogy miről szól, de rögtön igent mondtam, mert éreztem hogy nekem ez jó lesz. A PreSens gyakorlása Szepsiben nekem sokat adott, köszönet Brezovai Gábornak.

A mostani járvány időre sokan csak negatívan nyilatkoznak, nekem nagyon sokat hozott. Több időm lett saját magamra és a gondolataimra. A FB-n több olyan webinárra találtam ami segített még jobban megérteni az életemet. És év végére eljött a döntés! Ez nekem így nem jó, és hogy más képpen akarom. Lépésről lépésre haladtam és kicsi és nagy döntéseket hoztam. Számomra a 2021 év a személyi fejlődésemben egy kvantum ugrást jelentett! Az előző két évben az Enikő leírásait fordítom szlovák nyelvre a rajzaihoz a web szlovák oldalára. Ez a fordítás számomra több mindent jelent. Kihívást, mert a tartalma nagyon mély és úgy fordítani hogy meg maradjon az író gondolata benne, elég nehéz. Sikerélményt, hogy képes vagyok rá. És hogy egy olyan valaminek lehetek a része, ami túlhalad engem, és sokat jelent másoknak is. Enikő rajzait elejétől fogva ismerem. Nem ismerek senkit aki így rajzolna, a színek árnyékolása csodálatos és a kisugárzásuk fantasztikus. Gyönyörűek mind! Vannak amelyek jobban tetszenek, mert a kedvenc színeim vannak benne, de még egyik sem volt az ami szíven fogott volna. Egészen 2021 dec. 31-ké ig. Ekkor küldte Enikő a fordítást a Bőség nevű fénylény rajzának szövegét a rajzzal együtt. A mikor kinyitottam a képet, megdöbbentem hogy magamat látom benne. Mindjárt vissza is írtam, hogy ez az én fénylényem és kérem a rajzot. Véletlen, vagy csoda?

Harminc év alatt mióta férjhez mentem állandóan anyagi problémáim voltak. Most már tudom hogy ez az idő mind a tapasztalás és tanulás ideje volt minden jóval és rosszal egyaránt. Jelenleg házi „karantéban „ pihenek mert c-pozitív vagyok. És az időmet csak magamra fordítom, meditálok és magamba figyelek. A tegnapi meditáció után bekattant!!!! Én a külső körülményektől vártam, hogy az én életem meg változik. Eddig nem tudatosult bennem és nem éreztem át, hogy az Isteni szikra bennem van így a bőség is. És hogy ha bennem van, akkor ÉN vagyok a BŐSÉG!!!

Hálásan köszönöm neked Enikő, hogy az életem része vagy!

Betka Pástorová

Szlovákia – Rozsnyó, 2022 feb.12

BŐSÉG

Kati Tollából…

SMARAGD-MAGYAL

A rövid történetünk. Mi elindultunk a nagy negatívumból,ami mára a múlté.Két különleges gyermek szülei vagyunk,akik kerestek kutattak, és így találkoztunk Enikővel.Sok régi sémát ledobtunk és kezdtünk egy új jövőt.Most már ott tartunk,hogy a különleges gyerekeink elkezdhetik megmutatni igazi énjüket.A sok tanács,a sok év sikerei kezdenek megmutatkozni.A suliba is már a legpozítívabb dolgok jönnek,hogy:Mit csináltatok a gyerekekkel a nyáron,mert ki vannak cserélve,a legjobb irányba. Behoztuk az életünkbe,hogy szeretjük MAGUNKAT és ezzel a másikat is.Ami az elején furcsa és idegen volt,de mára az életünk része.Én kitáncoltam dolgokat a fénytérben,amit itthon is folytatom.Kombináltam dolgokat,amiből megszületett a szeretem magam a tánc segítségével.Néha a gyerekek is bekapcsolódnak.Táncolva szeretjük egymást ami a legfelemelőbb érzés,amit eddig megéltünk.Folytatjuk ezt az utat,mert a legjobb dolgok BELŐLÜNK INDULNAK KI.Csodás napot kívánunk! Puszilunk.

BOHÓCVIRÁG

Alíz tollából…

GYÓGYÍTÓ

A sérülések, fájdalmak elől egy racionális, tökéletes látszatvalóságba menekülve magányos harcosként éltem az életem, amíg végül a burok megrepedt és áthatolhatott rajta a tisztító, gyógyító fény.

Már nem menekülni akarok a valóság elől, hanem részese lenni annak a hibázás, sérülés lehetőségével együtt, vállalva a gyengeségem, árnyoldalam, mert egyedül ezen az áron tudom magamhoz ölelni a teljességet.

Köszönöm, hogy segítettél erre rálátnom és, hogy a gyönyörű művészeted révén kapcsolódhatok Önmagamhoz!

ÁGNES TOLLÁBÓL…

CSEND

Valóban gyönyörű!!! Ez az egyik nagy kedvencem! 💝 – A csend Isten nyelve. Ő mindenkihez szól, de csak csendben halljuk meg. Amit mond, gondolkodás nélkül fogadom el, mert a legjobbat súgja minden élethelyzetben. 😊 Köszönöm Drága Enikő a képet! ❤ Azóta egyedül is tökéltesen békés és boldog vagyok. 😊🙏 Isten áldjon meg!

IVETT TOLLÁBÓL

HITEM CSODÁJA

Enikő Hitem csodája alkotása közel 4 évi tisztulás után, belső és külső akadályok leküzdésének eredményeképpen most 2019 áprilisában végül elfoglalta helyét oltárom ékköveként a legeslegnagyobb örömömre, ugyanis akárhányszor ránézek elakad a Lélegzetem.
E rajz minden ceruzavonásában az Istenit s még inkább az Istennőit látom és amikor átadom magam a hatásának ezt teszi bennem megkérdőjelezhetetlenné bizonyosságomon túl is vagy netán Hitemen túl is!?
Azt érzem, hogy hosszú évek fognak eltelni, míg kibontja minden üzenetét felém, ami még inkább elragadtatással tölt el, hiszen nem egy csupán szép rajzról van szó, hanem egy Égi üzenetről, egy energia anyagba öltéséről, ami él és gyógyít.
A Skapulárés Boldogasszony Fénylénye öltött formát Enikő keze által, így a korona csakra, a magasabb szférák kifejeződése is egyben, efelé inspirál folyton folyvást és erősít, ha elakadnék vagy ha el akarnám veszíteni Hitemet.
Inspirál a tisztulásra, az üzenetek befogadásának és helyes átadásának képességére és belső csendre, mélységes alázattal az Istennő szolgálatában.
Szívem minden szeretetével köszönöm és kívánom, hogy mindenki aki nézi ezt a képet,
Égi áldás és Fény övezze útját, ahogy Enikőét is.

ANIKÓ TOLLÁBÓL

Torony

Pelle Anikó vagyok, 61  éves. 2007 januárjában érintett meg először a spirituális világ.
Párom nem is tudta elfogadni. Mai napig is ellenáll ennek a folyamatnak, de már elfogad engem ebben a mivoltomban.
Én ebben a világban nagyon-nagyon jól kezdtem érezni magam, sok mindent megtudtam a belső világomról, és a környezetemben élőkéről. És persze a kapcsolatokról.
Az elején ami nagyon tükrözött ENGEM, az volt, hogy akkor éreztem szabadnak magam, amikor kiléptem az otthonunk kapuján.
A vágyam az volt, hogy rendeződjenek a kapcsolataim, és érezzem jól magam kapun belül is.
Az eltelt 6 év alatt rendesen történtek a dolgok, a folyamatok. Voltak nagyon-nagyon szépek, de inkább kemények. Nem vagyok látó, de érző, érzékelő annál inkább.
Sokat kaptam sok-sok tanítótól, gyógyító /lélek/ lettem. Csodálatos érzés másokon segíteni és nem csak kapni, hanem a  magam módján adni is.
Sivák Enikővel egy Táltos dobkörön találkoztam, ahol úgy ismerkedtünk meg, mint „régi jó barátok”. Szia Én Anikó vagyok! Szia Én meg Enikő vagyok. Ez a barátság azóta is Tiszta szívű, Szeretet teljes.
Nemsokára elmentem egy kép kiállítására, ami a Svábhegyen volt. Ez a környék kocsival közlekedve a „mumusom” térképpel is el tudok tévedni egy alkalommal többször is. Most is így volt, de nem adtam fel, és amikor végre odaértem fáradt, pipa, és feldúlt voltam.
A kiállítás megnyitója még el sem kezdődött. A képekről, amik a falon voltak még szó sem esett. Én viszont amit megláttam egy kis méretü kép, a legkisebb, nem is a fő helyen, szinte homályban, hát az a TORONY !!!!
No hát akkor, miért pont ez?!?! Ja, és már nyoma sem volt a feldúltságomnak.
E kép másolata aztán hozzám került, bekereteztem, feltettem a falra, és mindig ha ránéztem, valami elengedődött, könnyedén, és kész. Nincs jelentősége a tornyok számának. Az ember életében mindig vannak, és lesznek is megoldandó dolgok, amiket nem mindegy, hogy hogy tudunk megoldani, elengedni.
Egy alkalommal egy hétfői napon összejövetel volt nálam, kedves barátok társaságában, és Enikő barátnőm megajándékozott a kép eredetijével, így most már az ENYÉM a TORONY c. CERUZA rajz eredetije, amely egyben a LÉLEK PORTRÉM !!!!!!
Erőt ad, bátorságot az élet árnyoldalainak elfogadásához, elengedéséhez, ha ránézek a képre, akkor FÖLD ANYA energiájával töltődök, amely halad felfelé ÉG ATYÁ- hoz, aki fentről néz le rám, és SEGITENEK !!!!
Amit most meg emlitenék, az az, hogy már a kapun belül is, ismét jól érzem magam.
Köszönöm Neked ENIKŐ a lelkemnek nyújtott segítséget a LÉLEK PORTRÉM által, általad.
Az Én ÖregIstenem Áldása Kísérjen Utadon……Pelle Anikó

2017.1.28  Mindig tudtam,  hogy ez a kép nem véletlenül érintett meg, de most kezdi tenni a dolgát minden jót neked és köszönöm……

Drága Anikó ,mindig is tette a dolgát, csak most kezd látványossá, fizikai szinten megnyilvánulni, mert most jött el az idő, hogy észre tudod venni.

KITTI TOLLÁBÓL…

FELEMELKEDÉS

Kedves Enikő!

Egyik elveszett korszakomat éltem mikor rád találtam, nagy önismeret is volt számomra az a korszak, de úgy éreztem szűkségem van egy vezetőre. Az alkotásban találtam meg magam és megnyugvást is hozott egyben és nagyon sokat alkottam. Az interneten kerestem mélyebb értelmű képeket és akkor rád találtam. Megnéztem az interjút veled és akkor tudtam, hogy szeretnék egy lélekportrét, aki vezet engem. Fel is vettem veled a kapcsolatot és meg is beszéltük, de a lélekportrém még nem akart megszületni és így abba maradt. Abban hiszek, hogy ha majd itt lesz az ideje akkor elkészül. Persze a képeidet továbbra is nézegettem. Pár hónappal később az életem teljesen felfordult, mert a férjem úgy döntött el szeretne válni és akkor rájöttem, hogy ezért nem mutatta magát a lélekportrém. Elköltöztünk a gyerekekkel a férjemtől és az életem kinyílt. Sokat olvastam és kerestem tovább az utamat. Közben meditáltam és igyekeztem egyensúlyban tartani magamat és nagyon sokat gondoltam rá, hogy ha lenne egy lélekportrém akkor segítene nekem, hogy rátaláljak az utamra. Olyan lélekportrét szerettem volna, aki segít rátalálni arra a hivatásra, amit szeretek és amellyel segíthetek másokat is. Azt is szerettem volna, hogy ki tudjam fejezni valahogy azt, ami bennem van. Folyamatosan néztem az új képeidet és olvastam, amiket írtál hozzájuk. Egyik este mikor megnéztem a friss írásaidat az elengedés és a felszabadulás fénylényeivel kapcsolatban és persze a képeket is, mikor megnéztem  a felszabadulás fénylényét elkezdett folyni a könnyem és végtelen szeretet öntött el. Akkor ismertem fel, hogy ő az én lélekportrém. Csodálatos felismerés volt.
Csodálatos dolgokat láttam meg benne, mert amikor készült sok felismerésem volt magammal kapcsolatban és ezek mind ott vannak benne. Az óta nagyon sokat segített nekem és mert olyan tevékenységek felé visz melyeket szeretek. Nagyon szeretem nézni és érezni a hatását.
Köszönöm szépen ezt a csodát neked!

Szeretettel: Kitti

VERONIKA TOLLÁBÓL…

SZŰZ

7éve vagyok leszázalékolva. Sclerosis multiplexel 11 sub(rosszabodás) után hozta el az egyik ismerősöm a cikket ami Enikőről szólt, természetesen megkerestem . Az állapotom nagyon rossz volt, menni már csak kerettel és segédeszközzel tudtam, az egyensúlyom is rossz volt .Enikő 3 kezelése után lábra álltam ,onnantól keret és segédeszköz nélkül megyek .Történetemet azért osztottam meg másokkal, hátha valakinek segít, hogy mindenből van kiút. Köszönöm a jó Istennek, hogy lehetőséget adott a gyógyulásra és köszönöm Enikőnek a lelkiismeretes segítségét és azt is köszönöm, hogy van nekem.

YVETT TOLLÁBÓL

CSEPP

Imádom a rajzaidat és azokat a lényeket, akiknek az energiáját a képeid reprezentálnak.

Remélem, hogy módom lesz lélekrajzot rendelni Tőled.

Szoktam Access kezelés alkalmával is bekérni a fénylények energiáját és nagyon sokat segítenek.

Szeretnék még egy tapasztalatot megosztani Veled: a főnököm egy szobába rakott egy depressziós kolléganővel, mondván, hogy én majd gondját viselem. A szobát teleraktam a rajzaiddal, a kolléganőmnek nagyon tetszenek ezek a képek és azóta JÓL VAN.

Köszönöm! Puszi

Yvette

PETROVICS RITA TOLLÁBÓL

Babba Boldogasszony
Ének és dallam
siklik a létben
álom és élet
terem méhében.
Magja a lángok
égi világa,
termőre nyílott
szerelemfa ága.
Faágnak boga
őstüzű fények
szemében ringnak
igézők, szépek.
Hangja a szellő
holdfényen ringó
társa a madár
bölcs égi Holló.
Vállára vetve
csillagpalástja
élete útját
Áldásban járja.

DOMOKOS EDIT : TALÁN

VONZÁS
Az adatgömbök izzón
őrzik még a csillagfényű reggelt,
midőn világosult-fáradt elmém
nagy-nehezen felkelt.

De csukódna még pillám,
nyitnám a tágas űr-térre a szemem:
ott is feléd nyújtom
megtagadott kezem!

Nem járnál egyedül már
szerte a Világban,
ha meglelnéd időszálam
itt az Akashában…

GUETH ZSÓFI TOLLÁBÓL…

REMÉNY

A lélek sodródik,álma húzza
mélyre,előző életekbe,a múltba,
elindul a lépcsőn,messze az út vége,
felette az égbolt,Isten festi kékre.

A lépcsőn halad lefele,
álmában furcsa ködbe veszik az elme,
csend borul rája,
már csak a lélek és a szív hangja várat magára.

Leér,kapukat lát,
lágy nyári szellő finoman löki a kapun át,
ő szembenéz mindennel,mi ott várja,
mintha jelen, múlt s jövő itt eggyé válna.

Furcsa így az idővel játszani,
belül ködben,homályban még látszani,
mégis bátran úszunk időben és térben egyre messzebbre,
ellazulva,nem feltétlen görcsösen válaszokat keresve.

Engedve tér és idő lágy húzásának,
békés álmok,megnyugvások suhanásának,
ellazulsz,szív és lélek letisztul,
majd a lépcsőn lassan visszaindul.

Lép egyet,majd kettőt,
eléri a tizenkettőt,
húsz lépcsőfok,az út véget ér,
szemét nyitja s visszatér.

KORNÉLIA TOLLÁBÓL…

Főnix

Drága Enikő!

Kérésednek eleget téve, ezúton írom meg tapasztalatomat az immár saját lélekportrémmal kapcsolatban. Igaz, hogy egyelőre még csak virtuális úton találkoztam vele, de így is óriási hatást gyakorolt rám.
Amikor megnyitottam a email-os fiókomat és láttam a leveledet, gyermeki izgalom fogott el. Nem volt semmilyen elvárásom, természetes kíváncsiság ébredt bennem. Tudtam, hogy valami „hatalmas” fog velem történni, ami számomra nagyon meghatározó lesz.
És így is lett.
Megnyitottam a mellékletet, és
sokkot kaptam. Nem kaptam levegőt, és egy megmagyarázhatatlan érzés fogott el. Gyönyörűnek éreztem, ugyanakkor nem fogadtam el.
Most már tudom, hogy miért…..
Éjszaka nem aludtam, nem tudtam helyre rakni magamban az érzést, ami kiváltódott belőlem a Főnix madárral kapcsolatban.
2-3 nap kellett ahhoz, hogy szemtől szembe le tudjak vele ülni, hogy csak nézzem és helyre tegyem ezt a furcsa érzést.
Egyszerre láttam a gyönyörűséget és a fájdalmat. Megértettem, hogy a lángnyelvek a múltamat jelentik számomra, ahol mindent letettem. Ahol már nem kell magyarázkodnom, ahol megtisztulhattam minden mocsoktól, ami származott belőlem. Itt nagy megkönnyebbülés és bőgés…..
Ahogy egyre feljebb megyek a szememmel a képen, úgy nyugszom meg és úgy tudom egyre jobban elfogadni magamat, megbocsájtani magamnak.
Megértettem, hogy a főnixmadár én magam vagyok, a lelkem forrása. Hogy megérdemlem magamat! Nem kell többé félnem, hiszen a szárnyai védenek, a mindenség része vagyok, nincs jó és rossz, minden úgy jó ahogyan van!
Hatalmas érzés!
És a mitológiai történeteken túl, amit különböző kultúrákban szimbolizál a Főnix madár, lényemre, személyiségemre is hat elsöprő erejével. Kultúra ide vagy oda, ez kimondottam nekem szól. Mert bennem van a halhatatlanság, a tudás, a ciklikusság. És ahogyan a legendák szerint a Nap az otthona, én is hihetetlen módon vonzódom a Naphoz. Hálás vagyok éltető erejének, a sugarainak, energiáinak. A nap birtokolja az értelem, józan ész, szellem, tisztaság, tudat szintjét.
És most már tudom, hogy megijedtem magamtól. Attól, aki vagyok, aki lehetek. Attól, akit Te megláttál bennem. A képességeimet, az utamat.
És már nem félek. Elfogadom az újjászülető, megújult önvalómat. Van bátorságom az ismeretlenbe szárnyalni, mert tudom, hogy védve vagyok, hogy bárhova, bárkihez odatalálok, akit fel kell emelnem, magammal kell vinnem. Lelkem szárnyal, évszázadokon át az ismeretlen ismerősbe.
Mert felnőttem a feladathoz!!!!

KÖSZÖNÖM!!!
Holczinger Kornélia

JÚLIA TOLLÁBÓL…

Anya és gyermeke

Dr.Süveges Júlia /reumatológus/

Csodálatos dolog történt velünk 2012.08.02.-án, megszületett Gáspár Balázs harmadik gyermekünk. Drága Enikő is dolgozott azon hogy ez így legyen. Találkozásom Enikővel nem volt véletlen, mint az életemben semmi. Nagyon régóta szerettem volna még egy gyermeket, de a férjem nem támogatott. Ahogy a lányaink nőttek    Ők is érezték jó lenne egy kis Tesó, így már hárman ostromoztuk apát. Aztán eljött az idő amikor úgy döntöttünk adjunk esélyt. Sajnos ez nem volt elég mert kétszer elvetéltem. Nehéz időszak volt mert nem tudtam megérteni miért történik mind ez velem. Találkoztam Enikővel és semleges környezetben beszélgetve szóba jött hogy mivel foglalkozik. Úgy döntöttem szívesen folytatnám a beszélgetést, hátha választ kapok számomra ismeretlen dolgokra. Mindig is csodáltam azokat az embereket akik nem hétköznapi formában fejezik ki magukat. Így talán már a második alkalommal megbeszéltük szeretnék egy  lélekportrét. Amikor elkészült, nem csak nekem, otthon is nagyon tetszett mindenkinek. Hamar megtaláltam a helyét, nem a hálóba hanem a nappalinkba került. Én mindig mosolyogva néztem Rá! A lélekportré és Enikő is elvégezte küldetését, 2011 december elején ismét kiderült gyarapodik a családunk. Most már kicsit óvatosabbak lettünk, de az örömöm határtalan volt, és tényleg 9 hónapra megszületett csodálatos hercegünk. A mai napig szinte percről-percre mondhatom újabb és újabb csodákat élünk meg. Ez a pici nem csak ránk van ilyen hatással hanem szinte mindenkire. Teljesen idegen emberek sem tudják megállni, hogy ne mosolyognának ha ránéznek, vagy ne mondanának kedves, elismerő szavakat. Köszönet, hála minden nap ezért.

EDIT TOLLÁBÓL…

Eljegyzés

Kedves Enikő!

Meglestem az új honlapodat. Első benyomás: tökéletes. Valahogy olyan kerek lett. Aztán áttévedtem a lélekportrékra, hátha, hátha ott az enyém is és láss csodát ott volt…..
2012.áprilisában rajzoltad azt a képet, amiről akkor azt hittem az emberi kapcsolataimat „mutatja”, hogy a vágyaim beteljesednek. De ez nem így lett. Gergővel akkor már 8 és fél éve éltem együtt, vágytam arra, hogy végre megkérje a kezemet és együtt család legyünk. Ő a képet az első perctől gyűlölte, a szekrény mélyén tárolhattam csak. Október végén egy másik férfi jelent meg az életemben és nem féltem ugrani, kiugrani a 9 éves zátonyok zátonyán hánykolódó kapcsolatomból. Sokkal nehezebb utat választottam ugyan, de valahogy mintha megtaláltam volna magamat, a lelki társamat. A kép előkerült, feltettem méltó helyére a falra. Rég nem látott ismerőseim szerint kivirágoztam, nem változtam meg de mégis más lettem.

A kép azóta is ott van a falon! Nálam!
Az eljegyzés címet adtad a képnek: akkor azt hittem ez az emberi kapcsolataimat jelezte, hogy mi a sorsom további útja, de én akkor békéltem meg, fogadtam el hogy van nálunk nagyobb erő, nem tagadom meg a spiritualitást azóta.